vrijdag 15 december 2017

Diepgaand onderzoek regering Curaçao naar dwarsbomen door Suriname van Insel Air

Curaçao zinspeelt op weren van de SLM van eiland


De overheid van Curaçao is een diepgaand onderzoek begonnen naar de reden waarom vliegbedrijf Insel Air nog geweerd wordt om weer op Suriname te vliegen. 'De problemen moeten diepgaand worden onderzocht', aldus Zita Jesus-Leito, de Curaçaose minister van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Ordening, gisteren in de Curaçao Chronicle (zie hierna). 

'Als Insel Air niet mag landen in Paramaribo, zal Curaçao moeten nagaan wat er moet gebeuren met de vergunning van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij', zei de bewindsvrouw verder, kennelijk zinspelend op de mogelijkheid dat onze nationale carrier als tegenmaatregel geweerd kan worden van het eiland, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 15 december 2017.

http://curacaochronicle.com/politics/inselair-says-to-have-papers-in-order-for-suriname/

 
Het Curaçaose luchtvaartbedrijf blijft zich beroepen op het feit dat ze toestemming heeft van de Surinaamse Burgerluchtvaartautoriteit (CASAS) om commerciële vluchten op Suriname te hervatten. Het bedrijf verwijst ook naar de luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en Curaçao.

Van Paramaribo mag Insel Air de vluchten naar Suriname pas hervatten als het bedrijf garanties biedt aan zijn schuldeisers in Suriname. Dat zijn in eerste instantie de SLM en Fly All Ways. Deze maatschappijen hebben passagiers vervoerd die waren gestrand nadat Insel Air ruim een halfjaar abrupt stopte met vliegen.

Daarnaast zijn er passagiers, vermoedelijk honderden, met een Insel Air-ticket dat nog verzilverd of gecompenseerd moet worden door de maatschappij.

Insel Air werd in het voorjaar uit de lucht gehaald door de Curaçaose luchtvaartautoriteiten. Vanwege gebrekkig onderhoud aan de vloot was de veiligheid niet gegarandeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten