dinsdag 21 november 2017

Politie schiet lid van bende overvallers dood

Doodgeschoten overvaller is de 28-jarige Roche de Link, bekende van politie


Op de vlucht in een auto veroorzaken overvallers aanrijdingen met twee auto's


Na een overval zondagavond op een bedrijf - volgens de Ware Tijd een Suribet-kantoor - bij de kruising van de Munder- en de Kwattaweg is de 28-jarige Roche de Link, een bekende van de politie, doodgeschoten. Hij maakte deel uit van een bende die de overval had gepleegd. Dit meldt het Korps Politie Suriname maandag 20 november 2017.

Na een algemene oproep van de Centrale Meldkamer van de politie over een gewapende beroving speelden diverse politie-eenheden op het veld hierop in.

Uit het voorlopig politieonderzoek is komen vast te staan, dat vermoedelijk vijf of meer mannen gemaskerd en gewapend het bedrijf hebben aangedaan. Het bedrijf was op dat moment open. Drie van de mannen vatten post voor de zaak, terwijl twee naar binnen stapten. Een van de overvallers die het bedrijf was binnengelopen, hield de ondernemer onder schot en de tweede liep naar de caissière. Zij moest onder bedreiging van een vuurwapen bel- en kraskaarten afstaan. Ook werd zij van haar schoudertas met daarin vreemde valuta beroofd.

Vervolgens liepen de mannen naar buiten en rukten een halsketting van een klant weg. Zij verlieten de plek in een grijze auto. Terwijl zij wegreden, werden zij achtervolgd door een medewerker van een speciale eenheid die op het voertuig schoot om de inzittenden tot stoppen te dwingen.

(Bron foto:: Facebook)
De bestuurder reed met hoge snelheid om te ontkomen aan aanhouding. Hij veroorzaakte daarbij een aanrijding met twee voertuigen en botste vervolgens tegen een schutting. De overvaller stapten uit het voertuig en renden verschillende richtingen op.

Bij aankomst van de gemengde eenheden werd de bestuurder levenloos, met verwondingen, in de auto aangetroffen, Roche de Link. In het voertuig werden enkele wapens en een deel van de buit aangetroffen (zie foto). In de directe omgeving werd ook een kogelwerend vest zonder opschrift aangetroffen.

In één van de voertuigen die door de overvallers was aangereden, zaten vier bejaarden. Ze zijn per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, terwijl de bestuurder van het andere voertuig per eigen gelegenheid de SEH heeft aangedaan.

Het vermoeden bestaat, dat het voertuig van de overvallers van diefstal afkomstig is. De kentekenplaten die bevestigd zijn op het voertuig bleken eerder te zijn gestolen van een auto die in de omgeving van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo stond geparkeerd. De aangifte daarvan werd 31 oktober gedaan.

De overvallers, die verschillende richtingen op renden, hielden op hun vlucht automobilisten onder schot. Die werden afzonderlijk opgedragen om ze op de door hun aangewezen plekken af te zetten. Een hunner is ergens uitgestapt, sprong over enkele schuttingen en is opgepikt door een vrouw te Charlesburg met een witte auto voertuig. Twee van de overvallers maakten een andere witte auto buit, die onbeheerd achter de Paramaribo Zoo werd aangetroffen. Het is voor alsnog niet bekend of de andere verdachten zijn geraakt door kogels.

Het lijk van Roche de Link is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De politie doet een beroep op de samenleving om alle informatie die kan leiden tot de aanhouding van de overvallers  door te spelen aan de afdeling Kapitale Delicten op de nummers 403645/403252, de Centrale Meldkamer 115 of de gratis tiplijn 179.

De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten