dinsdag 21 november 2017

Curaçao Digital Assets Holding bv mag in bitcoins handelen

'Het is uitdrukkelijk verboden om deelname aan het algemene publiek aan te bieden'


De Centrale Bank (CBCS) heeft een vrijstelling verleend aan Curaçao Digital Assets Holding bv (CDAH), een lokale onderneming die volgens minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling ‘handelt in bitcoins’. De goedkeuring is uitsluitend op basis van de professionele partijencriteria. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 21november 2017.

'Een dergelijke vrijgestelde instelling mag alleen deelname - aandelen - aanbieden aan professionele partijen. Het is dus uitdrukkelijk verboden om deelname aan niet-professionele partijen, het algemene publiek, aan te bieden', aldus de Centrale Bank.

Minister Martina zei onlangs in de Staten, dat ‘de CBCS toestemming heeft gegeven voor handel in bitcoins via de op te richten Curaçao Digital Assets Holding’.

Deze uitlating van de bewindsman was opmerkelijk, aangezien recent nog - een half jaar geleden - de Centrale Bank consumenten juist had gewaarschuwd voor het gebruik van virtuele valuta en had gewezen op de ‘risico’s die verbonden zijn aan het aankopen, aanhouden of verhandelen van virtuele valuta’s als bitcoins’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten