dinsdag 21 november 2017

Hond sterft aan een gebroken hart op een luchthaven in Colombia...

Nube Viajera wachtte een maand in terminal Palonegro-luchthaven op haar baasje



Een wanhopige hond is naar verluidt aan een gebroken hart gestorven, nadat zij door haar eigenaar op de Palonegro-luchthaven in Colombia (7 kilometer ten westen van Bucaramanga in het departement Santander) in de steek was gelaten. De hond, die de naam Nube Viajera - of 'Wandering Cloud' - kreeg van de dierenartsen die haar behandelden, bracht een maand door in de terminal van de luchthaven, wachtend tot haar eigenaar terug zou komen.

Aanvankelijk hoopvol èn gezond, bracht de tweejarige hond haar tijd door met het snuiven aan mensen die ze passeerde in de terminal.

Nube Viajera gaf echter de hoop op te worden opgehaald door haar eigenaar en weigerde te eten, wat heeft bijgedragen aan haar dood. Maar, ze gaf uiteindelijk alle hoop op het vinden van haar eigenaar op en met een gebroken hart kroop ze weg in een hoek van de luchthaven, aldus het Britse blad The Mirror.

Passagiers en luchthavenpersoneel probeerden haar hondenvoer te geven, maar zij weigerde te eten.

Uiteindelijk nam iemand contact op met een dierenasiel, maar toen was Nube Viajera al zò ondervoed, dat ze nauwelijks nog kon staan.

Ondanks dat ze door dierenartsen voedsel en medicijnen kreeg, verslechterde haar fysieke en mentale gezondheid nog verder en stierf ze, ongeveer een maand nadat ze was verlaten door haar eigenaar.

Colombia's Noticias RCN kreeg te horen, dat de hond geen zwerfhond leek te zijn. 'De hypothese die we hebben is, dat een reiziger het heeft verlaten', zei Alejandro Sotomonte Nino, een dierenarts van de Colombiaanse Dierenbescherming. 'Blijkbaar, tijdens de eerste maand dat de hond op het vliegveld was, ging het door de gangen op zoek naar iemand, mogelijk de eigenaar. Die situatie van wachten deed haar gezondheid achteruit gaan, tot het punt dat ze geen voedsel meer at.'




(Suriname Mirror/El Comercio/themorningbulletin.com.au/The Mirror/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten