zondag 8 oktober 2017

Sleuteloverdracht eerste vijf woningen woningbouwproject City of Para

1.200 Woningen gaan nog gebouwd worden


Dankzij de inspanningen van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), de Stichting Projecten Ontwikkeling Para en enkele externe financiers, zijn enkele burgers in aanmerking gekomen voor een huis. De sleuteloverdracht vond gisteren, zaterdag 7 oktober 2017, plaats van de eerste vijf woningen op het woningbouwproject City of Para.

Ricardo Panka, voorzitter van de stichting, gaf aan dat er hobbels waren die overbrugd moesten worden om het doel te bereiken. Het streven is om het district verder tot ontwikkeling te brengen en het helpen terugdringen van de plaatselijke woningnood.

De bank heeft gewerkt op basis van zekerheid. De SPSB had in eerste instantie goedkeuring gegeven voor de bouw van één huis en nu staan er vijf, benadrukte Panka. Dit resultaat heeft ertoe geleid dat er nog 1.200 woningen gebouwd zullen worden.

'Het gaat niet alleen om wonen, maar ook om leven en vertier', zei de directeur van de Surinaamse Postspaarbank, Ginmardo Kromosoeto.

De Stichting Projecten Ontwikkeling Para heeft dat bewezen door een start te maken. Het gevolg hiervan is, dat er nog meer woningen op het project zullen verrijzen. De SPSB zal voor 100 procent financiering zorgen. Het enige dat vereist wordt van de woningzoekenden is, dat zij hun schuld op tijd aflossen, aldus de SPSB-directeur.

Palmera Holland, één van de gelukkige eigenaars, gaf aan, dat zij niet kon wachten op dit moment. Zij heeft zich meer dan zes jaar geleden geregistreerd bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en nu kan zij eindelijk beschikken over haar eigen woning.

Bekijk hieronder een kort videoverslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten