zondag 8 oktober 2017

Enige verkeerslicht in Nickerie werkt al jaren niet...

Ministerie van OWT&C reageert maar niet op verzoeken om stoplicht te herstellen...


Nickerie heeft keer op keer aandacht gevraagd van de minister van Openbare Werken & Transport en Communicatie (OWT&C) voor het verkeerslicht op de hoek van de Gouverneurstraat en Emmastraat in Nieuw-Nickerie. Er is maar één stoplicht in dit district (uit de jaren ’70) dat nu al jaren niet functioneert, waardoor het verkeer in gedrang komt en steeds aanrijdingen plaatsvinden, aldus het Dagblad Suriname zondag 8 oktober 2017 op haar website.

Ressortsraadlid Shantiperkash Changoer roept al geruime tijd om hulp. Dit verkeerslicht is volgens hem heel belangrijk voor Nieuw-Nickerie, vooral voor het oefenen/ afnemen van rijexamens. Nickerianen leggen al geruime tijd hun rijexamen af zonder ervaring met een verkeerslicht, terwijl alle examens theoretisch wel stoplichten kennen. Dit mag verder worden vertaald naar het rijgedrag in districten waar wel verkeerslichten zijn. Degenen die in Nickerie een rijexamen afleggen, moeten uiteindelijk na het in ontvangst nemen van hun rijbewijs, in bijvoorbeeld Paramaribo, komen oefenen met stoplichten.

Het klinkt wel als een gemakkelijk te mogen overzien onderwerp, maar in hoeverre dit fenomeen leidt tot ongewenst rijgedrag dient ook in acht te worden genomen. 'Hierdoor wordt ook het rijden in Paramaribo chaotisch voor een Nickeriaan. Wij vragen alleen om heel spoedig dit verkeerslicht te laten vervangen, zodat er zich geen calamiteiten voordoen.'

Een aantal verkeerslichten wordt binnenkort in Paramaribo in gebruik genomen. Zo wordt ook aandacht gevraagd om het enige verkeerslicht van Nickerie nu eens adequaat aan te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten