vrijdag 27 oktober 2017

Schoolvervoer van duizenden kinderen en leerkrachten weer gegarandeerd

Girjasing (VHP): 'Waar blijft de grote mond van de zogenaamde ouders, studenten en jeugdparlementariërs nu de bussen niet reden?'


Het schoolvervoer van duizenden kinderen en leerkrachten in de districten is vanaf vandaag genormaliseerd. De regering heeft geld vrijgemaakt waardoor de Organisatie van Boot- en Bushouders in Suriname (OBS) de acties heeft opgeschort. Dat meldt gisteren, donderdag 26 oktober 2017, het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Veel kinderen en leerkrachten hebben vier dagen de school niet kunnen bereiken door de actie. De OBS had een voorschot gevraagd voor oktober opdat de bus- en boothouders brandstof kunnen kopen. Het is de regering gelukt om gelden beschikbaar te stellen, aldus minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De minister deelt mee dat de rust is teruggekeerd.

Partijen blijven zoeken naar een structurele oplossing voor de knelpunten binnen het openbaar vervoer. Woensdag heeft de bewindsman de interdepartementale commissie ‘ordening en controle openbaar vervoer’ geïnstalleerd. Deze werkgroep moet binnen twee tot drie weken een tussentijds verslag uitbrengen, zodat het ministerie een beeld heeft over het verder uit te stippelen beleid.

Overigens, Assembleelid Shailendra Girjasing (VHP) vraagt zich vandaag in het Dagblad Suriname af  'Waar blijft de grote mond van de zogenaamde ouders, studenten en jeugdparlementariërs nu de bussen niet reden? Toen de leerkrachten staakten voor hun lotsverbetering hoorde je hen wel. Nu niet. Waar blijven al de kritische mensen?'

Het was woensdag de tweede dag van de staking van de Organisatie van Bus- en Boothouders. Schoolkinderen die afhankelijk zijn van de bussen, hebben een effect van deze actie moeten incasseren. Girjasing wil graag een reactie horen van de studentenvereniging, die tijdens de acties van de Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten opstond om onderwijs te eisen voor haar medestudenten. Ook mist hij de ‘krachtige’ stem van het jeugdparlement in deze.

Hij adviseert de toenmalige actievoerders (tegen de leerkrachten) om ook nu hun stem te laten horen, opdat de autoriteiten hun beleid wijzigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten