vrijdag 27 oktober 2017

Colombiaanse popster Maluma poseert met Israëlische politieagente en haalt woede velen op de hals

Zanger krijgt meer dan 28.000 reacties op foto

'Heb je gevraagd hoeveel Palestijnen ze vermoord heeft alvorens met haar te poseren?'


Een populaire Colombiaanse popster heeft zich de woede van velen op de hals gehaald met het plaatsen van een foto op Instagram van zichzelf waarop hij poseert met een vrouwelijk lid van de Israëlische grenspolitie. Maluma, die bijna 30 miljoen Instagram-volgers heeft, plaatste de foto met het bijschrift 'Nieuwe veiligheid' in zowel het Engels als Spaans. 

De Colombiaanse zanger-schrijver, die op 12 oktober in Tel Aviv optrad, heeft meer dan 28.000 reacties op de foto gekregen en vond zichzelf in de vuurlinie van hevige discussie.

Maluma, wiens echte naam Juan Luis Londono Arias is, werd beschuldigd van onwetendheid door sommige fans die beweerden, dat hij zich niet bewust was van de gewichtige geopolitieke connotaties van de foto.

'Je bent al je Palestijnse fanatici kwijtgeraakt en ik ben de eerste van ze', zei een fan. Een ander zei: 'Heb je gevraagd hoeveel Palestijnen ze vermoord heeft alvorens met haar te poseren?' 'Poseren met een lid van Israël's moordenaars leger', voegde iemand toe.

Anderen wijzen de muzikant, die onder contract staat van Sony Music Colombia, terecht voor het poseren met 'Zionistische varkens' en roepen op tot bevrijding van Palestina.

Maar, niet iedereen reageerde woedend op Maluma, die de  meeste volgers van alle Latijnse mannelijke artiesten op Instagram heeft, en sommigen publiceerden pro-Israëlische opmerkingen bij de foto, die bijna 1,3 miljoen 'likes' heeft gekregen.

Tijdens zijn tour heeft Maluma 62 shows in Noord-Amerika, 55 in Zuid-Amerika en 24 in Europa opgevoerd. De internationale roem van de zanger is snel gegroeid en hij heeft samengewerkt met  Latin artiesten als Shakira en Ricky Martin.as grown rapidly and he has collaborated with Latin artist’s such as Shakira and Ricky Martin.


A post shared by MALUMA (@maluma) on


(Suriname Mirror/The Independent/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten