woensdag 27 september 2017

Verkoop panden Curaçaohuis en koop nieuw pand stelt eiland voor een fait accompli

'Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels liet ambtswoning in deplorabele staat achter' 


Curaçao is met het plan om de panden van het Curaçaohuis te verkopen en het pand voor de nieuwe behuizing aan de Prinsegracht te kopen voor een fait accompli, een voldongen feit gesteld, aldus verantwoordelijk minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning tijdens de beantwoording van de vragen uit de eerste ronde van de Statenvergadering over de verkoop en koop van de panden van het Curaçaohuis, zo schrijft vandaag, woensdag 27 september 2017, het Antilliaans Dagblad.

De bewindsvrouwe gaf aan, dat de panden verkocht moesten worden, omdat zij naar het oordeel van de toenmalige Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels van Pueblo Soberano in slechte staat verkeerden.

Nadat Wiels eind april 2014 de goedkeuring van de toenmalige premier Ivar Asjes van PS kreeg, huurde zij aan de Wagenaarweg 13 een pand om het kantoor onder te brengen. 

De twee panden aan de Badhuisweg zijn sinds april 2014 onbewoond gebleven. Wiels huurde ook aan de Wagenaarweg een pand als ambtswoning, waar zij tot haar vertrek in 2016 zat. 'Zij liet de woning in deplorabele staat achter' , aldus Jesus-Leito.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten