zondag 12 juli 2020

Ook Mexico verbiedt na oproep VN omstreden 'genezingstherapie' lhbti's

Celstraf van vijf jaar voor iemand die lhbti wil bekeren middels therapie


Genezingstherapie voor lhbti's is in Mexico-Stad voortaan verboden. Het stadsbestuur heeft besloten dat iedereen die een homo, lesbienne, biseksueel of transgender met therapie wil 'bekeren' voortaan een celstraf van vijf jaar tegemoet kan zien. Het bestuur van de grootste stad van Latijns-Amerika stelt dat de nieuwe wetgeving bijdraagt aan de acceptatie van jonge lhbti's in Mexico.

Therapeuten claimen tijdens dit soort genezingstrajecten homoseksualiteit af te kunnen leren.

Artsen wereldwijd hebben de therapieën veroordeeld, omdat tijdens deze trajecten psychische en fysieke dwang gebruikt wordt. Soms moeten homo's en lesbiennes zelfs elektroshocktherapie ondergaan. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat lhbti's middels deze methodes hetero zouden kunnen worden.

De Verenigde Naties riep woensdag op om wereldwijd dit soort therapieën af te schaffen.

Er is momenteel maar een handvol landen in de wereld waar het wettelijk is verboden om dit soort praktijken te bezigen. Duitsland, Canada, Brazilië, Ecuador en Malta behoren tot deze selecte groep.

Uit recent onderzoek van de VN blijkt dat 98 procent van alle lhbti's die dit soort therapieën hebben ondergaan psychische ernstige schade hebben opgelopen, depressief zijn geworden of zelfs zelfmoordneigingen hebben gekregen.
 
(Suriname Mirror/Vallarta Daily/Sinembargo/Twitter/Nu.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten