zaterdag 11 juli 2020

NPS-leden Michael Loswijk en Eric Feller slepen de partij en leden hoofdbestuur voor rechter

Leden eisen dat op correcte wijze voordracht kandidaat-ministers op  Congres plaatsvindt

'Voorzitter Rusland was niet bevoegd samenwerkingsovereenkomst te tekenen met VHP, ABOP en PL'


NPS-leden Michael Loswijk en Eric Feller hebben de partij en de leden van het hoofdbestuur voor de rechter gedaagd. Ze eisen, dat op een correcte wijze en zoals de partijstatuten voorschrijven de voordracht van kandidaat-ministers op een congresvergadering plaatsvindt. 

Voorts moet het hoofdbestuur binnen negentig dagen na een eventuele veroordeling bestuursverkiezingen houden. De zittingsperiode van het huidig bestuur is op 21 mei 2019 verstreken, wordt in het verzoekschrift aan de kortgedingrechter aangevoerd, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 11juli 2020.

De eisers voeren aan, dat partijvoorzitter Gregory Rusland niet de bevoegdheid had om op 30 mei een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met de VHP, ABOP en PL om een nieuwe coalitie te vormen. Behalve in juridische zin zou hij ook de politieke legitimiteit niet hebben om verregaande afspraken namens de partij aan te gaan. Loswijk en Feller stellen dat van de 21.654 kiezers die in Paramaribo op de NPS hebben gestemd 13.493 hun stem niet op hem hebben uitgebracht, terwijl stemadvies was gegeven om op de partijvoorzitter te stemmen.

In de afgelopen periode heeft het hoofdbestuur ook verzuimd vinden ze de notulen van de partijorganen te arresteren of op te stellen. Ook is er geen correcte financiële verslaggeving gedaan over de zittingsperiode. Deze zaken zijn volgens de eisers in strijd met de statuten, het huishoudelijk reglement alsook met de gangbare normen van goed bestuur.

Verder wordt aangegeven, dat buiten het Congres om Rusland en het hoofdbestuur kandidaten voor het voorzitterschap en vicevoorzitterschap van het parlement hebben ondersteund alsook de kandidatuur van personen voor het presidents- en vicepresidentsschap. Daar de verkiezingen van de president en vicepresident maandag al plaatsvindt gevolgd door de kabinetsformatie enkele dagen later, verzoeken de eisers dat snel vonnis wordt gewezen.

Desgevraagd zegt Rusland dat wat in het rekest wordt aangevoerd niet op waarheid berust. Alle besluiten van de afgelopen periode zijn, aldus de NPS-voorman, op statutaire wijze tot stand gekomen. Via haar advocaat zal het hoofdbestuur de eisers van repliek dienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten