zaterdag 11 juli 2020

Maaltie Sardjoe geeft leiding aan nieuw Covid-19 Managementteam

'Lange rijen mensen dicht op elkaar voor sociale steun, dat zijn zaken die anders aangepakt zullen worden'


Het nationaal Covid-19 Managementteam onder leiding van Daniëlle Veira, directrice Directoraat Nationale Veiligheid, zal niet langer het initiatief nemen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Dit is gisteren meegedeeld tijdens de reguliere persconferentie. Er zal volgens Veira een overdracht plaatsvinden aan een nieuwe groep onder leiding van Maaltie Sardjoe, oud-directrice van de Regionale Gezondheidheidsdienst, RGD. Het huidige team zit nog tot donderdag aan. 

'Het is goed dat u weet dat we nu al met elkaar samenwerken. De meetings samen gaan doen om te gaan naar het moment waarbij wij tegen volgende week donderdag het nieuwe team kunnen installeren', zei Veira.

Volgens de directrice is gisteren het eerste gesprek geweest tussen de twee teams. Daarbij is door de huidige trekkers informatie verstrekt over de huidige stand van zaken op met name medisch en economisch gebied. Daarnaast is nagegaan wat er allemaal is gedaan in de afgelopen periode en hoe de toekomst eruit moet zien. Er zijn volgens Veira ook voorstellen gepresenteerd aan de groep die straks het roer overneemt.

Zowel Veira als Sardjoe verzekert, dat de overdracht zodanig zal plaatsvinden dat er geen hiaten zullen zijn bij het aantreden van het nieuwe managementteam.

'Het is de bedoeling van het transitieteam dat wij goede communicatie met de bevolking blijven behouden. Het garanderen van onze gezondheidszorg is primair, maar dat is een verantwoordelijkheid die we gezamenlijk zullen aanpakken om te komen tot een nieuw normaal', onderstreept Sardjoe. De komende dagen zijn er meer gesprekken tussen de leden van de twee teams.

Sardjoe zegt, dat er meer 'behaviour change communication' toegepast zal worden over het gehele land. Maar, ook de steun vanuit de overheid naar verschillende groepen zal aangescherpt worden. Met name de manier waarop het is gebeurd zal veranderen. Sardjoe: 'We hebben gezien dat er taferelen zijn geweest bij de sociale steun. De lange rijen en mensen die dicht op elkaar zijn geweest. Dat zijn zaken die anders aangepakt zullen worden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten