zaterdag 4 juli 2020

Mexicaans bedrijf start drone-levering beschermende uitrusting aan ziekenhuizen

(Bron foto's: Reuters)
Drone-bezorgdienst om het risico van besmetting met Covid-19 te elimineren


Het in Mexico City gevestigde bedrijf Sincronia Logistica is begonnen met het inzetten van onbemande drones om persoonlijke beschermingsmiddelen en andere essentiële uitrusting te leveren aan openbare ziekenhuizen in de centrale staat Queretaro, ten noorden van de hoofdstad. 

Om het risico van besmetting te elimineren, heeft een Mexicaans bedrijf een drone-bezorgdienst gelanceerd om tijdens de coronaviruspandemie schone medische benodigdheden naar ziekenhuizen te brengen. Het in Mexico-Stad gevestigde bedrijf Sincronia Logistica is begonnen met het inzetten van onbemande drones om persoonlijke beschermingsmiddelen en andere essentiële uitrusting te leveren aan openbare ziekenhuizen in de centrale staat Queretaro, ten noorden van de hoofdstad.


Mexicaanse gezondheidswerkers protesteerden landelijk over het gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen. De drones helpen de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan door snelle, contactloze drop-offs mogelijk te maken.

'Naast het verminderen van de tijd hebben we ook het menselijk contact verminderd', zegt Diego Garcia, directeur Business Excellence bij Sincronia Logistica. De innovatie komt, nu de pandemie in Mexico is opgelopen om het land het zesde hoogste dodental wereldwijd te bezorgen, met ongeveer 28.510 bevestigde Covid-19 dodelijke slachtoffers.

Sincronia Logistica zegt, dat het drones heeft gebruikt om donaties te leveren van antibacteriële gel, gezichtsmaskers, handschoenen, 3D-geprinte gelaatsschermen en andere basisbenodigdheden voor gezondheidswerkers. Artsen waarderen de service, zei Juana Angelica Garcia, directeur van het openbare ziekenhuis El Marques in de stad Queretaro, de hoofdstad van de staat.

'In een situatie waarin u snel medisch materiaal nodig heeft zonder de gezondheid van de betrokken mensen in gevaar te brengen, is het leveren met  drones een allesomvattende en veilige optie geworden', zei ze in een verklaring.

(Suriname Mirror/Veja/Reuters)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten