maandag 8 juni 2020

Ricky Stutgard draait door: Vergelijkt strenge lockdown met het Hitler-tijdperk

'Is er sprake van een oorlogssituatie?'

Voedseltechnoloog roept juristen op om na te gaan of maatregelen in lijn zijn met de Grondwet


De aangekondigde strengere total lockdown die vandaag, maandag 8 juni 2020, ingaat moet juridisch getoetst worden. Dit stelt voedseltechnoloog Ricky Stutgard op Suriname Herald. Hij is tegen een totale lockdown, omdat hiermee juist andere problemen voor de samenleving worden gecreëerd. Hij vraagt zich af waarom zo’n maatregel nodig is voor Suriname. 

Dat personen op basis van de eerste letter van hun familienaam naar de winkel moeten is vreselijk, vindt hij. Niet iedereen zal geld hebben om voor een week of langer voedsel te kunnen opslaan. Stutgard vraagt zich af wat er in Suriname gebeurt en of er sprake is van een oorlogssituatie. Er komen een heleboel strenge maatregelen en personen die hiermee komen, kunnen zich gemakkelijk bewegen, 'maar dat arm volk kan niet eens voor twee dagen voedsel opslaan'.

Hij vindt dat er maatregelen komen, maar de hulp naar de kleine man en vrouw toe blijft uit. De voedseltechnoloog roept daarom juristen op om na te gaan of de maatregelen in lijn zijn met de Grondwet. Hij voorspelt hiermee juist meer problemen in gezinnen. 'Je zal situaties krijgen waar er sprake zal zijn van huiselijk geweld en zelfmoord, omdat je als overheid juist personen in een dwangpositie plaatst.'

Hij vraagt zich af of de overheid weet hoeveel personen op dit moment zonder een baan en inkomen zitten. Deze groepen hebben geen optie en zien het niet meer zitten. Er gaan jaarlijks meer personen dood aan hart- en vaatziekten, tuberculose, suikerziekte en hoge bloeddruk. Ook in het verkeer zien we een probleem. In Suriname is er tot nu toe maar een personen overleden aan Covid-19 en eenieder raakt onnodig in paniek. Cijfers hebben aangetoond, dat maar twee procent van het aantal geïnfecteerden sterft en de rest zelf zonder medicatie geneest.

Er gaan jaarlijks meer personen dood in het verkeer en daarover maakt niemand zich zorgen, vindt Stutgard. Hij is niet tegen hygiënemaatregelen, maar de lockdown is volgens hem een verregaande beslissing.

De voedseltechnoloog vergelijkt deze periode met het Hitler-tijdperk, omdat het hier puur om onnodige strenge maatregelen gaat die helemaal niet nodig zijn in Suriname. Hij beweerde ook, zaterdag 6 juni op zijn Facebook-pagina, dat 'ze bezig zijn een concentratiekamp in Suriname aan het opzetten'. Verregaande boute uitspraken, waarbij je je afvraagt of Stutgard niet aan het doordraaien is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten