maandag 8 juni 2020

Hoofdstembureau Paramaribo behandelt in openbare zitting bezwaren NDP tegen stemming Paramaribo

Mathoera, VHP: 'NDP moet niet ontvankelijk worden verklaard'


Het hoofdstembureau Paramaribo zal vandaag, maandag 8 juni 2020, om 12.00 uur een openbare zitting houden in de Anthony Nesty Sporthal. Dan zal de brief met bezwaren ingediend door de NDP worden behandeld. De NDP heeft gevraagd om een hertelling te houden in Paramaribo. 

VHP-Assembleelid Krishna Mathoera, die de meeste stemmen heeft gehaald in Paramaribo, zegt op Starnieuws dat de NDP niet ontvankelijk moet worden verklaard. Mathoera voert aan, dat er geen gronden zijn voor hertelling. De resultaten zijn bekend.

Zij merkt op, dat er nauwelijks verschil is tussen de resultaten die bekend zijn van de turflijsten van de politieke partijen, de cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, het hoofdstembureau Paramaribo en het Onafhankelijk Kiesbureau. Hertellen zal geen ander resultaat met zich meebrengen. Er zal ook niks veranderen aan de zetelverdeling in Paramaribo, meent Mathoera.

Het hoofdstembureau Paramaribo had aangekondigd, dat er advies gevraagd zou worden aan Binnenlandse Zaken, het Centraal Hoofdstembureau en het Onafhankelijk Kiesbureau.

Op de openbare zitting van 4 juni is het bezwaar van de NDP niet behandeld, omdat de voorzitter en ondervoorzitter niet aanwezig waren. Aan de politieke partijen werd meegedeeld, dat het resultaat kenbaar gemaakt zou worden.

Mathoera stelt, dat de NDP alleen maar met vertragingstactieken bezig is. Zij hoopt dat zaken morgen afgewikkeld worden, waardoor het Centraal Hoofdstembureau zo spoedig mogelijk de verkiezingsuitslag bekendmaakt en de gekozenen hun verkiezing kunnen aanvaarden. Zij vindt dat zo snel mogelijk de nieuwe Assemblee aan de slag moet, want de situatie vereist dat de nieuwe regering zo snel mogelijk aantreedt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten