maandag 8 juni 2020

Een man en twee minderjarigen, onder de zoon voormalig FARC-guerrilla, gedood in Colombia

15-Jarige Camilo Sucerquia, Carlos Barrera (17) en William Pérez (48) gedood in Ituango, Antioquia


Drie mensen zijn zaterdagmiddag 6 juni 2020 gedood in de gemeente Ituango, Antioquia, nabij de Colombiaanse stad Medellín, bij een vermeende aanval door schutters van de Clan del Golfo. 

Onder de doden bevinden zich een volwassene en twee minderjarigen, van wie er één de zoon is van een voormalige guerrilla van de Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, FARC.

De aanval vond plaats in de wijk Quebrada del Medio, zoals gemeld door het Caracol-radiostation.


De politieke partij Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común (FARC), erfgenaam van de gedemobiliseerde guerrilla's, heeft op Twitter gepost dat de slachtoffers zijn de 15-jarige Camilo Sucerquia, zoon van ex-guerrilla Nidia Sucerquia, Carlos Barrera (17) en William Pérez (48) en buschauffeur voor transportbedrijf Coonorte.

'Camilo Sucerquia Durango, zoon van een voormalige guerrilla in Ituango Antioquia, werd vermoord. Om 8:00 uur nam een ​​niet-geïdentificeerde groep in het dorp Quebrada del Medio de minderjarige weg en 's middags werd hij samen met twee andere mensen dood gemeld. Dit is een UITROEIING', heeft de FARC op Twitter aan de kaak gesteld.



Het leger heeft gemeld, dat leden van de Zevende Divisie ter plaatse zijn verschenen samen met politieagenten, overheidsinstanties, controle-entiteiten en mensenrechtenorganisaties 'om het onderzoek te begeleiden om de feiten te verduidelijken'.

De FARC heeft voor de Colombiaanse Jurisdicción Especial para la Paz (JEP) ten minste 199 moorden op ex-guerrilla's en 34 familieleden ontkend.

Sinds de ondertekening van het vredesakkoord met de FARC in 2016, is Colombia getuige geweest van een golf van geweld als gevolg van de strijd tussen rivaliserende groepen om de voormalige gebieden en bedrijven van de FARC te veroveren en die is voorbereid met ex-strijders en sociale activisten.


(Suriname Mirror/El Tiempo/Twitter/Alerta Paisa/Caracoltv)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten