donderdag 4 juni 2020

Opnamestop in St. Vincentius Ziekenhuis na Covid-19 besmetting

Gewone patiënte blijkt positief getest op Covid-19

Maatregelen verscherpt in ziekenhuis en er is een opnamestop


Starnieuws bericht vanochtend, donderdag 4 juni 2020, dat een patiënte die op de afdeling interne geneeskunde van het St. Vincentius Ziekenhuis was opgenomen voor een ander ziektebeeld dinsdag positief is getest op het Covid-19 virus. Zij werd dezelfde dag overgeplaatst naar het Wanica ziekenhuis.

De maatregelen zijn verscherpt in het ziekenhuis en er is een opnamestop. Het personeel dat betrokken was bij haar verpleging werd in beeld gebracht en geïnformeerd over de ontstane situatie. Na overleg met het nationale Covid-19 team van infectiologen is een plan van aanpak opgesteld dat nu in uitvoering wordt gebracht. Hieronder vallen verder het in quarantaine plaatsen van het personeel en het aanscherpen van de preventieve maatregelen waardoor de kans op besmetting in het vervolg tot het minimale wordt gereduceerd.

'Wij leven thans in bijzonder moeilijke omstandigheden waarbij de dreiging van het Covid-19 virus van alle kanten op ons afkomt. Het Sint Vincentius Ziekenhuis streeft er naar om ook onder deze omstandigheden goede medische zorg aan de gemeenschap te bieden, maar wenst te benadrukken dat te allen tijde de veiligheid van het personeel prioriteit geniet', meldt het Covid crisisteam van het ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten