donderdag 4 juni 2020

ACCIONA bouwt de controletoren van luchthaven Jorge Chávez in Peru

Luchthaven Jorge Chávez wordt een van de grootste en modernste luchthavens in Zuid-Amerika



De Peruaanse luchthavenexploitant Lima Airport Partners heeft de bouw van de verkeerstoren op de luchthaven Jorge Chávez in Lima in Peru gegund aan een consortium van onder meer ACCIONA, Ferrovial en het in Peru gevestigde JJC. Het project maakt deel uit van het luchthavenuitbreidingsprogramma van de Peruaanse hoofdstad. 


Eenmaal voltooid, wordt de luchthaven Jorge Chávez een van de grootste en modernste luchthavens in Zuid-Amerika.

De 65 meter hoge toren, gemaakt van gewapend beton en stalen pilaren, zal in 2022 operationeel zijn. Het project zal een totale oppervlakte van 3.100 vierkante meter beslaan, waaronder de nieuwe toren zelf 1.600 vierkante meter en nog eens 1.500 vierkante meter gebouwen die operationele faciliteiten zullen huisvesten. Deze omvatten een regel- en transformatiecentrum, een brandweerkazerne, een gebouw voor natuurbeheersing, een elektrisch onderstation en externe watervoorzienings- en sanitatienetwerken.

Het contract omvat alle civiele en elektromechanische werken die nodig zijn voor de ontwikkeling van de toren en de hulpinstallaties, evenals alle systemen, diensten en faciliteiten van het gebouw, met uitzondering van gespecialiseerde communicatie-, navigatie- en bewakingssystemen voor luchtverkeersbeheer.


(SNOOP Suriname/SteelGuru/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten