woensdag 10 juni 2020

Costa Rica kondigt 11e dode door coronavirus aan

'De 26-jarige vrouw is Costa Rica's jongste coronavirus gerelateerde dode' 


Een 26-jarige vrouw is de 11e persoon die in Costa Rica is overleden als gevolg van het coronavirus, kondigde het ministerie van Volksgezondheid maandagavond 8 juii 2020 aan. 

De Costa Ricaanse inwoonster van Alajuela stierf kort na haar aankomst op 30 mei in de Guatuso-kliniek. Ze werd pas na haar dood getest op het coronavirus. Hoewel een familielid en haar medische dossiers zeiden  dat de vrouw vóór haar dood geen ademhalingssymptomen had vertoond, bleek uit een autopsie dat de vrouw aan longoedeem of overtollig vocht in de longen had geleden.

Volgens het protocol verzocht de gerechtelijke politie (OIJ) het nationale referentielaboratorium haar te testen op het coronavirus; het positieve resultaat werd maandag ontvangen. 'De 26-jarige is Costa Rica's jongste coronavirus gerelateerde dode. Haar enige bekende risicofactor was astma. 'Een onderzoek naar deze zaak en haar contacten gaat door', aldus het Ministerie van Volksgezondheid.

Minister van Volksgezondheid Daniel Salas zei, dat hoewel de organisatie van mening is dat Covid-19 mogelijk heeft bijgedragen aan de dood van de vrouw, dit niet noodzakelijk de directe oorzaak was. 'Niet iedereen met het virus stierf door het virus', zei Salas.



Costa Rica heeft 1.342 cumulatieve gevallen van het nieuwe coronavirus bevestigd, kondigde het ministerie van Volksgezondheid maandagmiddag aan. Daarvan zijn 712 mensen (53,1%) hersteld, 11 mensen overleden (0,8%) en 620 gevallen (46,2%) blijven actief. Negentien mensen worden momenteel in Costa Rica opgenomen met Covid-19.

De gezondheidsautoriteiten van het land hebben gezegd, dat hypertensie en roken de grootste risicofactoren zijn voor patiënten die besmet zijn met SARS-CoV-2.


(Suriname Mirror/The Tico Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten