donderdag 21 mei 2020

Mexicans autoriiteiten nemen twee Bengaalse tijgers in een huis in beslag

Een van de tijgers zwierf door de straten van de stad Tlaquepaque, Jalisco


Het Mexicaanse Procuraduría Federal de Protección al Ambiente heeft twee Bengaalse tijgers uit een huis in de staat Jalisco in beslag genomen. De dieren werden ontdekt nadat een video was gedeeld op social media van een van de tijgers die door de straten van de stad Tlaquepaque zwierf, met een man die probeerde hem met een lasso te vangen. 

Bij ondervraging door ambtenaren kon de eigenaar bewijzen dat de dieren legaal in Mexico waren. Maar, hij kon niet aantonen dat hij zich aan de veiligheidsvoorschriften hield.


De lokale bevolking was verrast toen ze zagen dat een aantal mannen de tijger door de straten achtervolgden en de video op social media plaatste.

De tijgers - een mannetje en een vrouwtje - zijn respectievelijk 10 maanden en 2 jaar en 9 maanden oud en bevonden zich in een goede gezondheidstoestand, zonder tekenen van slechte behandeling.


Ambtenaren zeiden dat ze aan hun eigenaar zouden worden teruggegeven als hij kon aantonen dat hij adequate veiligheidsmaatregelen kan nemen om het publiek te beschermen.

Dit is niet de eerste keer dat er Bengaalse tijgers door de straten van Mexico zwerven.

* Tiener betrapt op smokkelen van tijgerwelp naar Amerika
* Tijgerwelp achtergelaten aan de grens tussen de VS en Mexico

In 2017 zei een Californische man dat hij een welp kocht voor $ 300 van iemand die met een volwassen tijger in Tijuana liep. Hij werd gearresteerd nadat hij probeerde de welp de Amerikaanse grens over te smokkelen.

(Suriname Mirror/Informador/BBC/Twitter/El Universal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten