donderdag 21 mei 2020

Meisje (13) van Guyanese afkomst al sinds 12 mei vermist

Politie zoekt ook 30-jarige Soedesh Budernath, verdacht van schaking

- Man woont paar huizen verwijderd van vermist meisje...
- Gezochte verdachte ook in beeld als schutter te Meerzorg waarbij 28-jarige Cubaan werd doodgeschoten


De 13-jarige Shaniah Yangapatty, geboren op 29 mei 2006 in Guyana en wonende aan de Commissaris Roblesweg 21 te Paramaribo, wordt al sinds 12 mei vermist. Shaniah is die dag omstreeks twee uur 's middags van huis vertrokken met onbekende bestemming, aldus het opsporingsbericht donderdag 21 mei 2020 van het Korps Politie Suriname. 

Ze was gekleed in een rode blouse zonder schouderbanden en een rode rok. Ze is sedertdien niet huiswaarts gekeerd.

Opmerkelijk is, aldus Waterkant.net, dat de politie ook een tweede opsporingsbericht heeft uitgebracht, met betrekking tot de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de circa 30-jarige verdachte Soedesh Budernath. Hij is ook woonachtig aan de Commissaris Roblesweg, op nummer 19.

Deze man zou zich schuldig hebben gemaakt aan schaking zoals genoemd in het Wetboek van strafrecht. Schaking is het zonder toestemming wegvoeren van een vrouw, met de bedoeling om met haar te gaan samenwonen of trouwen. Daarbij kan het gaan om een minderjarige vrouw die vrijwillig, maar tegen de zin van haar ouders of voogden wordt meegevoerd.

Volgens het Dagblad Suriname is Budernath door de afdeling Kapitale Delicten ook in beeld gebracht als de vermoedelijke schutter van het schietincident op dinsdagavond 17 mei te Meerzorg, waarbij de 28-jarige Cubaan Leosbel Izquierdo Noriego van het leven werd beroofd.

Het hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit verzoekt daarom de opsporing van deze personen.

Eenieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van het vermiste meisje en de gezochte verdachte wordt verzocht om contact te maken met de politie van bureau Geyersvlijt. Informatie kan doorgegeven worden via de telefoonnummers 451222, 451677 en 453570, de Centrale Meldkamer via 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten