donderdag 21 mei 2020

Geduld bushouders door minister Chotkan zwaar op de proef gesteld

'Bushouders moeten minimaal nog één week wachten op hun geld'


Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft na een urenlang gesprek met een delegatie van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) gevraagd om meer geduld. De bushouders moeten volgens de bewindsman 'minimaal nog één week wachten' voordat ze hun geld daadwerkelijk in handen kunnen krijgen, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 21 mei 2020. 

De bushouders waarschuwen, dat ze niet aan het lijntje moeten worden gehouden. Ze hebben gisteren al even uit onvrede over de gang van zaken een barricade opgeworpen op de rotonde aan de Jagernath Lachmonstraat. 'We willen geld zien. We willen geen verhalen horen. We zitten al zolang thuis en telkens worden we van het kastje naar de muur gestuurd', zegt Faizel Bholai, trekker van de groep. Bushouders plaatsten enkele bussen op de rotonde, waardoor het overige verkeer niet voorbij kon.

'Wat we woensdag hebben gedaan, is pas het begin. Dit is pas de trailer. Als ze hun belofte niet nakomen gaat de echte film beginnen', aldus Bholai zonder in details te treden.

De belangrijkste reden voor het protest is de tariefsaanpassing; voor een stadsrit willen de bushouders minimaal Srd 3,85 in plaats van de Srd 1,85. Vanuit de regering is daar - tot woede van de bushouders - nog steeds geen groen licht voor gegeven.

Chotkan zei eerder, dat de regering dit vraagstuk eerst goed moet bestuderen. De bushouders willen ook de overbruggingstoelage ontvangen die in verband met de coronapandemie was beloofd door president Desi Bouterse.

Bholai benadrukt dat de groep het wachten beu is en graag het geld in handen wil. Indien de Covid-19-ondersteuning uiterlijk volgende week donderdag niet is gestort op de rekening van de PLO,dan  gaan de bushouders weer harde acties voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten