zondag 12 april 2020

Weer plaat onder Coppenamebrug losgeraakt - Gedeelte van de rijbaan afgesloten voor verkeer

Losgeraakte plaat wordt dinsdag 13 april weer vastgemaakt


Er is weer een plaat onder de Coppenamebrug losgeraakt. Gezien de ontstane onveilige situatie, hebben de autoriteiten een gedeelte van de rijbaan aan de zijde van de losgeraakte plaat afgesloten. Hoe de plaat los is geraakt is nog onduidelijk. 

Leroy Doorson, coördinator bij het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie Coronie, zegt vandaag, zondag 12 april 2020, op Waterkant.net, dat dinsdag de losgeraakte plaat weer vastgemaakt zal worden. Hij heeft donderdag met zijn medewerkers poolshoogte genomen op de brug. Besloten is om dinsdag de zaak aan te pakken vanwege de feestdagen.

De vorige keer dat een plaat losraakte was in juli 2018. Toen werd de brug door de autoriteiten tot nader order gesloten voor zwaar materieel. Slechts vrachtwagens, geladen of niet, met rijst en bacove bestemd voor de export, mochten normaal gebruik maken van de brug.

De Coppenamebrug is een brug over de Coppenamerivier, die deel uitmaakt van de Oost-Westverbinding. De brug verbindt de plaatsen Jenny in het district Coronie en Boskamp in het district Saramacca en werd in 1999 geopend, een jaar voor de opening van de Jules Wijdenboschbrug over de Surinamerivier in
Paramaribo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten