zondag 12 april 2020

DOE niet naar coronavirus-overleg met president Bouterse - Partij haalt uit naar regeringspartijen die maatregelen negeren...

'Ons standpunt over de Covid-19 maatregelen is bekend bij regering'

- 'De president laat steeds verstek gaan door niet naar De Nationale Assemblee te komen'
- 'Vooral regeringspartijen tot op het hoogste niveau treden maatregelen met de voeten'...


De Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) gaat niet naar het overleg met president Desi Bouterse morgen. Voorzitter Steven Alfaisi deelt mee, dat bij de behandeling van de Wet Uitzonderingstoestand de partij haar standpunt kenbaar heeft gemaakt aan de regering over de Covid-19 maatregelen. 

'Wij betreuren het dat de president steeds verstek laat gaan door niet naar De Nationale Assemblee te komen. Wij hadden graag meer betrokkenheid van de eerstelijnszorg gezien in de aanpak van zaken, maar staan achter de meeste maatregelen zoals die in de Wet zijn opgenomen, zeker als het gaat om de veiligheidsmaatregelen', aldus DOE, zo bericht Starnieuws vanmiddag, zondag 12 april 2020.

Ook staat DOE achter de financiële maatregelen en ondersteuning aan de samenleving.

'Waar wij niet achter staan betreft de wijze van beheer van de fondsen en de onduidelijkheid over de wijze van financiering van de uitvoering van deze maatregelen. Verder de onduidelijkheid inzake grondrechten van Surinamers en andere ingezetenen. Wat ons ook is opgevallen is, dat vooral de regeringspartijen tot op het hoogste niveau de maatregelen zoals social distancing, beperking van samenkomsten in groepen van maximaal 10 personen en zich houden aan de partiële lockdown, met de voeten treden. Wij zijn van mening, dat de Covid-19 crisis op deze wijze misbruikt wordt en dat er op deze wijze dus geen sprake is van gelijkheid bij de campagnevoering en daardoor ook geen sprake kan zijn van eerlijke en transparante verkiezingen', zegt de partijleiding.

'Wij stellen ons daarom op het standpunt, dat indien er spoedmaatregelen noodzakelijk zijn zoals die zijn genoemd in de speech van de president op 10 april, weer in dit kader, hij dit dient te bespreken in de Assemblee, ook in relatie tot de verkiezingen van mei 2020. Wij zien ten slotte uit naar uw eventuele verdere communicatie in dit kader', zo laat de partijleiding de president weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten