zondag 5 april 2020

Security guard (24) op weg naar werk zwaar mishandeld door vier agenten

'Ik was nota bene gekleed in mijn uniform en had verklaring van het bedrijf'


Het Dagblad Suriname bericht vandaag, zondag 5 april 2020, dat de 24-jarige security guard A. woensdag op 'beestachtige wijze' is mishandeld op straat door agenten en overgebracht naar politiepost Latour.

'De politiemannen wilden niets horen en mishandelden mij door', aldus het slachtoffer.

Hij had nachtdienst van 23.00 uur tot 07.00 uur. Zoals gewoonlijk stond hij op de hoek van de Indira Gandhi- en de Kweeklustweg om op een dienstwagen te wachten.

'Uit een prowagen stapten vier politiemannen, die tegen mij schreeuwden om van de brug te zakken. Ik had earpeace in mijn oren en haalde die weg. De agenten begonnen mij aan te vallen en te schoppen. Ik heb ze een aantal keren voorgehouden, dat ik aan het werk ga en dat ik wachtende was op mijn dienstauto, die mij zou ophalen. De agenten hadden geen oor voor mij. Ik was nota bene gekleed in mijn uniform en had een verklaring van het bedrijf. Desondanks hebben de politieagenten mij mishandeld. Tijdens de mishandeling reed de dienstauto van het bedrijf, alwaar ik werkzaam ben, langs en toch hebben de agenten mij niet met rust gelaten. Zij brachten mij over naar bureau Latour. Mijn werkgever belde om te weten waar ik was en toen vernam hij dat ik door de politie was aangehouden.'

Het slachtoffer zegt dat hij de zaak niet hierbij zal laten. De agenten hebben hem zodanig mishandeld, dat het hij enkele dagen niet naar het werk is geweest. Hij klaagt nog steeds over pijn aan zijn knieën.

De afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname wordt ingeschakeld die het onderzoek zal voortzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten