zondag 1 maart 2020

Vanaf maandagmiddag 2 maart worden pompstations weer bevoorraad

Olietanker voor SOL is enigszins vertraagd - Paniek voor schaarste niet nodig


Starnieuws schrijft vandaag, zondag 1 maart 2020, dat de brandstofpompen van oliemaatschappij SOL gisteren zijn 'leeggelopen'. Ongelode brandstof is voorlopig niet meer verkrijgbaar bij SOL. Toch is er geen panieksituatie ontstaan. Diverse andere oliemaatschappijen hebben voldoende brandstof. 

Mark Goede, directeur van SOL, zegt desgevraagd aan Starnieuws dat maandag een lading olie binnenkomt. Vanaf maandagmiddag zullen de pompstations weer worden bevoorraad. Er is nauwelijks drukte merkbaar bij andere pompstations die wel ongelode benzine verkopen. Er is wel volop diesel verkrijgbaar, ook bij SOL. De olietanker van SOL is enigszins vertraagd, vandaar dat de brandstof opgeraakt is.

De overheid heeft een schuld van ruim US$ 40 miljoen bij SOL, zei president Desi Bouterse in Nickerie. Er is een aflossingsschema afgesproken met de oliemaatschappij. De regering probeert een oplossing te vinden voor de situatie door brandstof in Venezuela te betrekken, deelde de president mee.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is gisteren naar Venezuela vertrokken voor afrondende gesprekken. Deze afspraak die gemaakt wordt, is buiten de Petro Caribe deal. Bouterse stelt, dat wanneer de overeenkomst met Venezuela lukt, op maandbasis US$ 10 miljoen wordt bespaard.

De olieraffinaderij van Staatsolie ondergaat een grote onderhoudsbeurt, waardoor ook GOw2 benzine moet importeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten