dinsdag 31 maart 2020

Geen zelfquarantaine meer voor personeel 's Lands Hospitaal

Bond maakte zich zorgen over veiligheid personeel vanwege opname Covid-19 patiënten


De Ware Tijd bericht vandaag, dinsdag 31 maart 2020, dat medewerk(st)ers van het 's Lands Hospitaal voorlopig niet meer in zelfquarantaine hoeven te gaan, zoals de bond dat gisteren had geadviseerd. Bondsvoorzitter Imro Edam, dat de organisatie vanochtend een gesprek heeft gehad met de directie over de opname van Covid-19-patiënten in het ziekenhuis. 

Omdat de werknemersvertegenwoordiging geen garantie had over de veiligheid van haar personeel, werd die gisteren aangemaand om vanaf twaalf uur vanmiddag zich massaal ziek te melden. Edam vertelt, dat de directie om negen uur 's morgens uitvoerig heeft uitgelegd aan de bond hoe de opname van de cliënten er precies aan toe is gegaan en wat het vervolgtraject is.

Volgens de voorzitter ging het de bond niet zozeer om de opname van de personen. 'Want daarvoor is een ziekenhuis er.' Hij stelt, dat de organisatie wel moeite had met de wijze waarop hierover werd gecommuniceerd. 'Covid-19 is wereldwijd nog vrij onbekend, ook bij zorgverleners en wanneer het om een nieuw fenomeen gaat is communicatie zeer belangrijk.' 

Hij zegt, dat de bond als belanghebbende niet is betrokken bij verwikkelingen rond de opnames. Maar, omdat er intussen al duidelijkheid hierin is gekomen, hoeft het personeel voor nu niet meer in thuis-quarantaine.

De organisatie heeft tijdens de ontmoeting met de directie ook gesproken over financiële zaken die nog opgelost moesten worden. De voorwaarde was dat de oproep tot thuis-quarantaine pas aangehouden zou worden, als ook dit deel was opgelost. Volgens Edam hadden enkele medewerk(st)ers de werkplek al verlaten, hoewel niet echt cruciale afdelingen. 'We konden wel 70 tot 80 procent vragen om normaal door te blijven.'

Hij verwacht dat de situatie morgen geheel genormaliseerd zal zijn. Hoewel de thuis-quarantaine nu niet meet hoeft, blijft de bond kritisch als het om de veiligheid van het personeel gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten