dinsdag 31 maart 2020

Advies aan regering-Rhuggenaath: Losse krachten tegemoet komen met 1.000 gulden per maand

Doel is massaontslag- aanvragen voor werknemers te voorkomen

Werkgevers een compensatie geven van 80% van het salaris van werknemers in vaste dienst


De regering-Rhuggenaath wordt geadviseerd losse krachten die in verband met de coronavirus-crisis hun werk verliezen, proberen tegemoet te komen met 1.000 gulden per maand, terwijl werkgevers een compensatie zouden krijgen van 80 procent van het salaris van werknemers in vaste dienst. Dit staat te lezen in het ‘Beslisdocument Solidariteitspakket Covid-19’, dat nog in conceptvorm is, maar al in handen van het Antilliaans Dagblad

In dit scenario committeert de werkgever zich vooraf aan de verplichting géén ontslag op grond van bedrijfseconomische redenen aan te vragen voor zijn werknemers gedurende de periode waarover de tegemoetkoming ontvangen wordt.

De conceptversie 1.0 is nog van vóór de avondklok afgelopen zaterdag en dus ook van vóór de ‘shelter at home’ die met ingang van maandag van kracht is. Daarmee zijn niet alleen de 16.000 werknemers in de hospitalitysector hun baan niet meer zeker, maar ook nog eens een onbekend aantal personeelsleden van bedrijven die allemaal - op enkele uitzonderingen na - gedurende voorlopig twee weken gedwongen hun deuren dichthouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten