maandag 17 februari 2020

Wildplassen in binnenstad Paramaribo al jaren een stinkend probleem

Mannen plassen overal ongegeneerd van zich af


Het wildplassen in de binnenstad van Paramaribo is een al jaren voortslepend probleem dat maar niet opgelost blijkt te kunnen worden, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, maandag 17 februari 2020. 

Het gebeurt werkelijk dagelijks dat mannen een hoekje opzoeken of langs de weg of tegen een gebouw plassen. Wie ze aanspreekt, krijgt veelal een tjoerie (een geluid dat minachting, verontwaardiging of anderszins afkeur uitdrukt) of zelfs scheldwoorden naar het hoofd geslingerd.


Ook de Centrale Markt kampt met dit probleem. Er zijn slechts openbare toiletten aan de Waterkant, de Centrale Markt, Revoplein en aan de Heiligenweg bij de eindhalte van de NVB.

'De stankoverlast en de situatie dat dit veroorzaakt, is niet alleen onhygiënisch, maar zorgt ook ervoor dat wij klanten verliezen. Een stukje controle is hard nodig', zegt een standhouder van de markt. Enkele marktbezoekers geven aan, dat er dringend behoefte is aan meer faciliteiten in de binnenstad en dat jongens van kleins af netjes geleerd moet worden om hun behoeften in een toilet te doen. Het moreel besef is daarom veel belangrijker.

Overigens, districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost, Mike Nerkust, zei in augustus 2017, dat wildplassen in de binnenstad van Paramaribo binnen niet al te lange tijd tot een minimum beperkt zou worden. Alle ondernemers die in de binnenstad opereren, zouden verplicht worden een toilettengroep te maken voor het publiek. Nerkust was ervan overtuigd, dat deze maatregel het wildplassen kon terugdringen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten