maandag 17 februari 2020

Kunstenaar Harry Pinas houdt in zijn eentje pro-regeringsactie op Onafhankelijkheidsplein

(Bron foto: NII)
'In plaats dat ze denken aan productie, proberen ze openbare orde te verstoren'


De spreekbuis van de regering, Nationaal Informatie Instituut (NII), bericht vanochtend, maandag 17 februari 2020, dat kunstenaar Harry ‘The Brain’ Pinas moederziel alleen ter eigen glorie een pro-regeringsactie heeft gehouden op het Onafhankelijkheidsplein. Voordat de actievoerders van de protestactie tegen het regeringsbeleid op het plein waren, stond de kunstenaar er al met zijn kunstwerk en bord met als opschrift: ‘Stop protesteren, denk productief’. 

Pinas gaf aan er te staan als een grote zoon van het binnenland én Suriname. Hij heeft zich al die tijd stilgehouden, maar acht het nu wel tijd om naar buiten te treden. Naar zeggen van Pinas heeft de initiatiefnemer van de actie hem geprikkeld om dit te doen.

'Want in plaats dat ze denken aan productie, proberen ze de openbare orde te verstoren. Hij is een voorbeeld voor hen die denken iets tegen de president te kunnen doen. Ze worden allemaal door de staat en met geld van het land betaald. Wanneer ze vinden dat ze het beter kunnen doen, laten ze dan komen met een aantal miljarden om het land over te nemen. Als ze dat niet kunnen, dan moeten ze stil blijven.'

Hij roept de gemeenschap en in het bijzonder de mensen van het binnenland op om niet zonder erbij na te denken achter een groepje mensen aan te lopen die niet nadenken over productie. 'Men moet niet lopen achter mensen die met geld strooien om anderen achter zich te krijgen', aldus Pinas, die verder aangeeft dat er in Suriname niemand is, die zoveel heeft gedaan voor het land zoals president Bouterse dat heeft bewezen.

Hij is van mening, dat wanneer mensen willen praten, zij tenminste moeten aangeven wat ze zelf aan ontwikkeling voor het land gebracht hebben. 'Er moet niet gelet worden op de koers. Ik ben al 59 jaar en vanaf ik als kleine jongen opgroeide, is het moeilijk geweest. Echter, productie heeft mij geholpen en dat is wat wij moeten gaan doen.' 

Pinas spreekt van een doorzichtige actie om twee maanden vóór de verkiezingen een protest te organiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten