zondag 2 februari 2020

Vicepresident Adhin 'diep verontwaardigd' over onjuiste aardappelen-uien-berichten

Kabinet van de vicepresident eist rectificatie van de Ware Tijd

'De vicepresident heeft de woorden aardappelen en uien nimmer in de mond genomen'


'Vicepresident Ashwin Adhin is diep verontwaardigd over berichtgeving in de Ware Tijd van zaterdag waarin hij wordt geciteerd. In het artikel staat dat de Adhin aangeeft, dat de regering de kasreserve heeft gebruikt voor de aanschaf van aardappelen en uien. De vicepresident heeft nota genomen van de reacties die hiermee zijn uitgelokt in de samenleving, welke als zeer schadelijk en negatief kunnen worden betiteld', zo bericht regeringsspreekbuis Nationaal Informatie Instituut zondag 2 februari 2020.

Het gaat met name om de volgende beweringen:

'Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat de 100 miljoen US dollar kasreserve van lokale banken die als verdwenen wordt beschouwd, is besteed aan aardappelen, uien en andere basisgoederen.' 

'Op Facebook lieten burgers zaterdag geen spaan heel van vicepresident Ashwin Adhin om zijn uitspraken dat kasreservemiddelen die onder beheer waren van de Centrale Bank van Suriname zijn gebruikt om onder andere uien en aardappelen aan te schaffen.' 

'Deze beweringen, gepubliceerd in de Ware Tijd, zijn onjuist en berusten volledig op onwaarheid.'


Bij desbetreffende toespraak bij de gronduitgifte te Altona Village heeft de vicepresident de woorden aardappelen en uien nimmer in de mond genomen. Gelet op een en ander zal vanuit het kabinet van de vicepresident rectificatie geëist worden van het betreffende medium.

Voorts deelt de vicepresident mee, dat er vanuit de regering en overige autoriteiten officiële informatie met betrekking tot deze kwestie gedeeld zal worden met de samenleving.

Overigens, de Ware Tijd was niet het enige medium dat schreef over de aanschaf van aardappelen en uien.

Het regeringsgezinde Faya Pepre News plaatste bijvoorbeeld zaterdag deze posting waarin ze Adhin citeert, een posting die trouwens snel werd verwijderd. Daarvoor in de plaats verscheen deze post:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten