zondag 2 februari 2020

Langs Zwampweg te Lelydorp gevonden lichaam is de 16-jarige Dion Beeldstroo

Beeldstroo had een schotwond in een wang


Het lichaam dat op 28 januari is aangetroffen aan de Zwampweg in Lelydorp, is drie dagen later geïdentificeerd door familieleden. Het gaat om de zestienjarige Dion Beeldstroo. Zijn moeder vertelt zondag 2 februari 2020 in de Ware Tijd, dat haar zoon in de vroege ochtend van 26 januari een telefoontje kreeg. Toen zijn moeder hem vroeg om even naar de winkel te gaan, antwoordde hij dat hij eerst ergens anders naartoe moest voordat hij voor haar naar de winkel zou gaan.

Toen hij niet thuiskwam, dacht de moeder dat hij, zoals wel vaker het geval was, bij een neef was. Pas toen een goede vriend van Beeldstroo hem donderdagavond kwam zoeken, kreeg de moeder het gevoel dat er iets niet in orde was, ook omdat haar zoon zijn telefoon niet beantwoordde. Op advies van een familielid deed de vrouw donderdagavond aangifte van vermissing bij de politie van Lelydorp.

Aan de hand van foto's die op Facebook circuleerden van de dode aan de Zwampweg, besloot de familie vrijdagochtend naar het lijkenhuis te gaan. Daar heeft een neef Beeldstroo herkend. De jongen had een schotwond in zijn wang.

De familie tast nog in het duister over de manier waarop het slachtoffer aan zijn einde is gekomen.

Een graafmachine-operator vond het lichaam van Beeldstroo 28 januari tijdens schoonmaakwerkzaamheden in een goot langs de Zwampweg, vijf kilometer van het woonadres van de jongen. De politie nam het lichaam in beslag.

Beeldstroo heeft overigens geen enkele link met de inbraak van 25 januari bij een veebedrijf aan de Libanonweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten