zaterdag 11 januari 2020

NDP-Assembleelid Bouva roept op tot nadenken over spinoff-effect olievondst

'De olievondst is niet iets van een bepaalde politieke partij of afkomst'


De Apache-Total olievondst voor de kust van Suriname zou een behoorlijk spinoff-effect teweeg kunnen brengen, waarover goed moet worden nagedacht. NDP-Assembleelid en vicevoorzitter van de Assemblee Melvin Bouva zegt dat Surinamers zich gaan moeten afvragen welke bijdrage zij in deze ontwikkeling willen leveren, zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut (NIO) zaterdag 11 januari 2020. 

Ook moet volgens Bouva beseft worden, dat Suriname en Guyana, waar meerdere olievondsten voor de kust zijn gedaan, op een bepaalde manier ten voordele van hun samenlevingen gaan moeten optrekken. Voor wat Suriname betreft zegt de volksvertegenwoordiger, dat beide landen moeten nagaan wat we met deze kans kunnen doen. 'We kunnen het verspillen, maar kunnen ook er het beste van maken.' 

Bouva roept de samenleving op om ondersteuning te blijven geven aan wat goed is voor Suriname en aan de koers en richting die momenteel zijn uitgezet. Het belangrijkste is ook zelf na te denken wat men kan betekenen in het op handen zijnde spinoff-effect.

Bouva: 'Mensen gaan gehuisvest moeten worden. In de horecasector en de dienstverlening zal er een spinoff zijn. Ga nadenken wat je kan gaan betekenen.' De vicevoorzitter van het parlement zegt dat de zaak niet 'zo zwart' bekeken moet worden. Surinamers moeten beseffen, dat ook Guyana olie heeft gevonden en dat de twee buurlanden ten voordele van hun samenleving gaan moeten optrekken. Bouva denk zelfs dat beide landen niet het aantal mensen hebben, dat nodig zal zijn voor de ontwikkeling in de komende 10-15 jaar.

Volgens de volksvertegenwoordiger is de olievondst niet iets van een bepaalde politieke partij of afkomst. Hij zegt dat wat de uitkomst van de aanstaande verkiezingen ook moge zijn, het besef er moet zijn dat Surinamers ook na de verkiezingen verder moeten en hard zullen werken aan de verdere groei en ontwikkeling van het land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten