zondag 15 december 2019

LVV-minister Parmessar zoekt nieuwe exportmarkten

Parmessar nu op Cuba om export van rijst voor 2020 veilig te stellen


Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is reeds geruime tijd bezig nieuwe exportmarkten te zoeken voor Suriname. Hiertoe heeft hij samen met de sector tal van gesprekken gevoerd en hen niet alleen ingelicht, maar ook direct betrokken om mee te participeren in deze zoektocht, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) zaterdag 14 december 2019.

Zo kan genoemd worden het bezoek van diverse ambassadeurs en niet-residerende ambassadeurs aan het ministerie. In dit kader zijn er bezoeken aan  verschillende landen geweest, bijvoorbeeld aan Frans-Guyana, waarmee reeds gesprekken zijn gevoerd. Barbados heeft belangstelling getoond en er hebben gesprekken plaatsgevonden in samenspraak met de verschillende exporteurs. Naast deze twee landen zijn op dit moment gesprekken gaande met Canada, Guadelope en Martinique.

De minister is momenteel op Cuba om de export van rijst voor het jaar 2020 veilig te stellen.

Het ministerie doet er alles aan om de input voor de rijstsector zoals ureum zo aantrekkelijk mogelijk te maken en spoedig deze binnen te halen.

Deze voorbeelden in de sector waar de Surinaamse economie heel veel aan verdient, zijn slechts enkele die kunnen aantonen, dat er niet stil gezeten wordt en dat deze overheid het beste voor heeft met de agrarische sector.

'De wereld schreeuwt om veilig geteelde groente en fruit en als wij ons daarvoor kunnen beijveren, zullen wij die markt kunnen veroveren en onze bevolking alsook die van de exportmarkten kunnen garanderen van veilig geteeld en kwalitatief goed voedsel.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten