zondag 15 december 2019

Chinese bedrijven bouwen de op een na langste brug (12,4 kilometer) van Brazilië

Brug wordt gebouwd over de beroemde Baía de Todos os Santos


Een consortium van Chinese staatsbedrijven kreeg vrijdag 13 december 2019 het contract om de op een na langste brug in Brazilië te bouwen en te exploiteren. 

In het kader van het project zal een brug worden gebouwd over de beroemde Baía de Todos os Santos, die Salvador, de hoofdstad van de noordoostelijke staat Bahia, verbindt met het eiland Itaparica.


Het project omvat ook de aanleg van aanverwante wegen.

Het Chinese consortium, bestaande uit China Railway 20 Bureau Group Corporation (CR20) en China Communications Construction Company Ltd (CCCC), kreeg het contract toegewezen na een bod in Sao Paulo.


Bahia-gouverneur Rui Costa begroette het project en het resultaat van de biedingen in Sao Paulo en zei via Instagram dat 'in samenwerking met het Chinese consortium het grootste infrastructuurproject in Brazilië van de afgelopen jaren zal worden uitgevoerd'.



De brug, met een investering van 2,2 miljard Amerikaanse dollar en een 35-jarige franchise, is bedoeld om de ontwikkeling in het zuiden van Bahia te stimuleren, omdat deze de afstand tussen Salvador en Itaparica-eiland verkleint van 452 kilometer tot 309 kilometer.

Na voltooiing zal de 12,4 kilometer lange brug, 400 meter breed en met een centrale hoogte van 85 meter om schepen eronder te laten oversteken, de op een na langste van Brazilië zijn, na de Rio-Niteroi-brug.

(Suriname Mirror/Xinhua/Instagram/Jornal do Sol/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten