zondag 29 december 2019

SZF opent huisartsenpost in het Militair Hospitaal

Het is de derde SZF-huisartsenpost landelijk


Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft vrijdag een huisartsenpost (HAP) geopend in het Militair Hospitaal, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, zaterdag 28 december 2019.

Het is de derde huisartsenpost landelijk, waarvan een staat zich bevindt bij het SZF-hoofdkantoor aan de Fred Derby/Prinsessenstraat en een te Sophia’s Lust.

De huisartsenpost bij het Militair Hospitaal is volgens dokter Rudrakanth Oemraw, coördinator van de SZF huisartsenposten, tijdens werkdagen geopend van zeven uur ‘s avond tot zeven uur ‘s morgens en tijdens het weekend en feestdagen de hele dag. Op dinsdag 31 december is de post 24 uur open en wel vanaf maandag 30 december van zeven uur ‘s avonds tot donderdag 2 januari zeven uur ‘s morgens.

Oemraw benadrukt, dat de huisartsenposten deel zijn van het beleid van de regering om de samenleving tegemoet te komen met gezondheidszorg. 'Gratis zorg, 1×24 service, geen drempelkosten en ook geen additionele kosten', voegt hij eraan toe.

De huisartsenpost bij het Militair Hospitaal heeft op dit moment de functie van noodpost en wel van 27 december tot 5 januari. Dit om de druk op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) tijdens de feestdagen te verlichten. Na deze periode zal afhankelijk van de toeloop worden besloten of deze post permanent blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten