zaterdag 30 november 2019

'We zijn allemaal opgelucht, dat eindelijk na zoveel jaren het ten einde is'

Advocaat Veldkamp: 'Stolk is onschuldig, hij had niets te maken met deze situatie'


'We zijn allemaal opgelucht, dat eindelijk na zoveel jaren, 12 jaren, het ten einde is. En ik denk mijn cliënt natuurlijk ook. Hij is onschuldig, dat blijkt al die tijd dat hij niets, maar dan ook niets en niets te maken had met deze situatie. Hij is dus onschuldig', zei Henk Veldkamp, de advocaat van Jimmy Stolk, na de uitspraak vrijdag in het 8 decemberproces. Stolk is vrijdag vrijgesproken, aldus Starnieuws zaterdag 30 november 2019.

Veldkamp denkt dat hij niet een vordering gaat indienen na al die jaren dat zijn cliënt onschuldig was. 'Ik denk dat we nu verzadigd zijn na al die jaren.'

Over zijn cliënt Stolk, die altijd is verschenen in de rechtszaal, merkte hij op: 'U heeft hem gezien in de rechtszaal, alsof een last van hem werd afgenomen. En hij is altijd verschenen.'

Voorafgaand aan de zitting vrijdag heeft Veldkamp zijn cliënt voorgehouden dat de kans bestond dat er uitspraak zou komen. Hij adviseerde Stolk dat achter de hand te houden, omdat het ook kon zijn, dat het vonnis na drie weken zou vallen.

Acht verdachten tegen wie vrijspraak was geëist, hebben ook vrijspraak gehad. Tegen Etienne Boerenveen was 20 jaar geëist, maar ook hij is vrijgesproken. Zeven personen zijn veroordeeld. Desi Bouterse heeft als hoofdverdachte in het proces de hoogste straf gehad, 20 jaar. De zes anderen zijn gevonnist met straffen van 10 en 15 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten