zaterdag 30 november 2019

Vicepresident Adhin: 'Wat ons betreft zal de veroordeling nooit rechtskracht hebben'

'Vonnis pas uitvoerbaar wanneer er geen rechtsmiddelen meer zijn'


'Wat ons betreft zal de veroordeling nooit rechtskracht hebben. We hebben genoeg middelen om binnen de rechtsstaat te handelen', zei vicepresident Ashwin Adhin gisteravond tijdens een spoed NDP-kaderbijeenkomst in Ocer, het partijcentrum van NDP, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 30 november 2019.

Hij heeft op verzoek van president Desi Bouterse het vonnis bestudeerd. Adhin legde uit dat het vonnis geen directe gevangenneming voorschrijft en dat Bouterse bij verstek is veroordeeld.

'Nu gaan de veertien dagen in en in die veertien dagen kunnen we in hoger beroep gaan. Het verdere proces kan één jaar of misschien tien jaren duren. Dus het vonnis heeft op dit moment geen gezag', benadrukte Adhin. Het vonnis is volgens hem pas uitvoerbaar wanneer er geen rechtsmiddelen meer zijn. Nadat er in hoger beroep een niet bevredigende uitspraak is gedaan, volgen er volgens de vicepresident nog amnestie en gratie.

Hij noemde Bouterse een man die decennialang het boegbeeld is van een gevestigde soevereiniteit en onafhankelijkheid. 'Nu wordt hij het slachtoffer van een systeem en men wil een man kruisigen om met zijn bloed al de zonden van zich af te lossen. Als we dat niet beseffen zal de tijd dat uitwijzen aan al die onwetenden', aldus Adhin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten