zondag 3 november 2019

Somohardjo, voorzitter PL, proclameert eenheidsbeweging van de Wong Jowo

KTPI, PDO en Nieuw Suriname gaan samen met PL 2020-verkiezingen in

(Bron foto's: Pertjajah Luhur)

Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), heeft de eenheidsbeweging van de Wong Jowo (Javanen) gisteravond geproclameerd op een druk bezochte vergadering te Clevia in ressort Blauwgrond. De KTPI (Kerukanan Tulodo Pranatan Inggil), onder leiding van Willy Soemita, en de PDO (Partij voor Democratie en Ontwikkeling), met als leider Waldi Nain, hebben een eenheid gevormd. Ook wordt de PL ondersteund door John Nasibdar, voorzitter van Nieuw Suriname. Dit bericht Starnieuws vandaag, zondag 3 november 2019.

Zij gaan onder de vlag van de PL, met Somohardjo als trekker, de verkiezingen in. Somohardjo kondigde ook aan dat PL een presidentskandidaat zal voordragen. Daarom vraagt hij om minimaal zeven zetels aan het electoraat. Om een presidentskandidaat voor te kunnen dragen zijn zeven zetels nodig.


Soemita zei, dat de voorwaarde om het land tot ontwikkeling te brengen vrede is. Alleen in eenheid en broederschap kan er ontwikkeling komen. Hij merkte op, dat ondanks het verbod voor pre-electorale bundeling de eenheid gevormd wordt met de PL, PDO en Nieuw Suriname.

Hij benadrukte, dat president Desi Bouterse zich als leider moet opstellen voor het hele land en niet alleen van de coalitie. 'Er dient geluisterd te worden naar de stem van het hele volk. Hij had als bindmiddel met oplossingen moeten komen en niet zijn wil doordrukken, zoals bij de wijziging van de Wet op de Staatsschuld. Bouterse heeft in Ocer gezegd, dat het om een NDP-wet gaat. Hij geeft de opdracht, dat in De Nationale Assemblee de wet moet worden goedgekeurd, ondanks protest van grote delen van de samenleving. Door een numerieke meerderheid in het parlement worden wetten doorgedrukt.'

De politieke veteraan riep oppositiepartijen op om met elkaar samen te werken en elkaar niet in de wielen te rijden. Gezamenlijk moet worden opgetreden naar de verkiezing van 25 mei 2020. Volgens Soemita zijn de komende verkiezingen beslissend. Hij vroeg zijn gehoor om in het stemhokje goed na te denken waar met het rode potlood gekleurd wordt. Hij stelde om met het geweten en het hart te stemmen. De eenheidsbeweging dient volgens hem ondersteund te worden om af te rekenen met de armoede en pakketten-cultuur.

Somohardjo zei, dat hem het verwijt wordt gemaakt dat hij alleen aan zetels denkt. 'Zonder zetels kan je geen enkele plan gerealiseerd krijgen', voerde hij aan. Hij stelde, dat het heel belangrijk is om zetels te behalen om het beleid uit te kunnen voeren. Ook haalde hij aan, dat kleine partijen het presidentschap opeisen, maar dat als de PL dat doet, meteen kritiek losbarst. De politicus benadrukte, dat er genoeg ontwikkelde, deskundige en universiteit geschoolden deel uitmaken van de PL. De partij heeft het recht om het presidentschap te claimen.

De PL-voorzitter haalde aan, dat er een stevig fundament is gelegd met de samenwerking met de drie partijen die onder de paraplu van zijn partij de verkiezingen ingaan. Somohardjo roept ook anderen op om zich aan te sluiten bij de eenheidsbeweging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten