zondag 3 november 2019

Minister Parmessar (LVV) spreekt Franse ambassadeur Joly over exportmogelijkheden naar Europa

(Bron foto: NII)
Minister wil banden met Frankrijk verstevigen op gebied van agrarische sector


Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vrijdag de ambassadeur van Frankrijk, Antoine Joly, gesproken over de exportmogelijkheden van Suriname naar Europa, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) zondag 3 november 2019. 

De ambassadeur heeft enkele documenten overhandigd aan de bewindsman inzake de exportregels rond goederen die wel en of niet mogen worden geëxporteerd.

De minister wil de banden met Frankrijk verder verstevigen op het gebied van de agrarische sector, omdat Frans-Guyana een duurzame poort vormt naar Europa. De producten kunnen via Frans-Guyana geëxporteerd worden naar Europa.

Suriname heeft al jaren een goede samenwerking met Frankrijk op zowel politiek- als geografisch gebied. De ambassadeur heeft de minister uitgenodigd om op korte termijn een oriëntatiebezoek te brengen aan Frans-Guyana en gesprekken te voeren met de diensten daar, om na te gaan wat de voorwaarden zijn om te kunnen exporteren naar Frans-Guyana en eventueel ook naar Martinique en Antiqua.

Minister Parmessar zegt met deze nieuwe mogelijkheid de agrarische sector nog eens te willen bewijzen, dat het de regering menens is om haar volledig te ondersteunen. De sector moet actiever betrokken worden en alle kansen benutten die haar kunnen doen bloeien. 'Ik zal de sector ten alle tijden betrekken en mee nemen, omdat ik mij verantwoordelijk voel', aldus minister Parmessar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten