zaterdag 19 oktober 2019

Regering van Nicaragua lijkt betrokken bij drugshandel

(Bron foto: Twitter)
Francisco Sarria García (FSLN) zou drugshandelnetwerk hebben geleid

Cocaïne en marihuana uit Costa Rica via Nicaragua naar Honduras


Een Nicaraguaanse regeringsfunctionaris die banden heeft met de regerende partij in Nicaragua, zou een geavanceerde drugshandel hebben geleid die cocaïne door Midden-Amerika heeft verplaatst, wat bijdraagt ​​aan langdurige vermoedens van officiële partijbanden met de internationale drugshandel. 

Het kantoor van de procureur-generaal van Nicaragua beweert, dat Francisco Sarria García, een vertegenwoordiger van het Centraal-Amerikaanse parlement (Parlacen) namens het regerende Frente Sandinista de Liberación Nacional, FSLN, leiding gaf aan een netwerk dat cocaïne en marihuana uit Costa Rica heeft verplaatst via Nicaragua naar Honduras, meldde de lokale krant La Prensa.


Ook bekend onder de naam 'El Doc', leidde Sarria García de groep, waaronder twee Guatemalteken en een Colombiaanse onderdaan die in Costa Rica woonde.


 Ze gebruikten de Pacifische kuststad Mechapa - gescheiden van Honduras alleen door de Golf van Fonseca - in het westelijke departement van Chinandega om drugsladingen en geld te ontvangen.


Sarria García, die ook een evangelische pastor is, had naar verluidt de leiding over het organiseren, plannen en leiden van alle activiteiten van de groep. De andere leden van zijn netwerk waren naar verluidt verantwoordelijk voor het uitvoeren van de illegale activiteiten van de groep op het terrein, volgens La Prensa.

Autoriteiten hebben ook de drugsbende van Sarria García gekoppeld aan een brute moord in september 2019 door vermeende ooggetuigen en foto's van mobiele telefoons. Het slachtoffer, Máximo Ríos, zou meer dan 250 kilo cocaïne uit Costa Rica leveren aan Sarria García in Mechapa in ruil voor $ 60.000. Maar. toen de lading nooit arriveerde, werd Ríos gemarteld, vermoord en in stukken gesneden, meldde La Prensa.

(Suriname Mirror/InsightCrime/La Prensa/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten