zaterdag 19 oktober 2019

Ambassadeur Arnold Halfhide overhandigt geloofsbrieven aan Nicaraguaanse president Daniel Ortega

Suriname verstevigt betrekkingen met Nicaragua


Ambassadeur Arnold Halfhide heeft woensdag zijn geloofsbrieven aangeboden aan de Nicaraguaanse president Daniel Ortega van Nicaragua. Met deze plechtige handeling is de bilaterale relatie tussen de beide republieken, die sedert mei 1976 is aangegaan, verder verstevigd, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, zaterdag 19 oktober 2019.

De relatie zal worden geïntensiveerd op economisch gebied, met de nadruk op de gebieden van onder andere landbouw, toerisme, de bevordering van de klein- en middelgrote industrie, luchtvaart en toerisme.

In de marge van de aanbieding van geloofsbrieven zijn contacten geheractiveerd met belangrijke Instituten, waaronder het instituut ter bevordering van investeringen, ProNicaragua, alsmede het Instituto Nicaragüense de Tecnología Agropecuaria, INTA.

Bij de ceremonie werden tevens geloofsbrieven van de ambassadeurs van Duitsland, Italië, Finland, Oostenrijk, Namibië, Mauritanië, Mexico, de Europese Unie en de PAHO (Pan American Health Organization) in ontvangst genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten