zaterdag 19 oktober 2019

Onduidelijkheid over 'in beslag genomen' 40 kilo cocaïne mogelijk uit Suriname in Vlissingen

(Bron foto: Crimesite)
Drugs zouden zijn aangevoerd op het schip de Elvira


Crimesite.nl bericht vandaag, zaterdag 19 oktober 2019, dat in Vlissingen door de Douane zeker 40 kilo cocaïne in beslag is genomen. De zending was mogelijk afkomstig uit Suriname en zou dinsdag 8 oktober na een tip in beslag zijn genomen. De Douane wil echter geen commentaar geven en het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant ontkent dat er op die dag cocaïne in beslag is genomen. 

Crimesite schrijft de informatie over de vangst van een betrouwbare bron te hebben die sprak op voorwaarde van anonimiteit. Er zijn ook foto’s van de vangst in omloop, waarvan overigens niet is bevestigd dat deze horen bij de vangst van 8 oktober. Op de foto’s zijn wel 40 blokken geperste cocaïne te zien.

(Bron foto: Baltic Shipping)
De drugs zouden zijn aangevoerd op het schip de Elvira. Dat schip is op 10 oktober vertrokken uit Vlissingen en is inmiddels onderweg naar Suriname. Vóór Vlissingen zou de Elvira onder meer havens in Peru, Ecuador en Suriname hebben aangedaan.

Bij het landelijk parket en de politie in Zeeland-West-Brabant is niets bekend over de onderschepping. Het parket Zeeland-West-Brabant ontkende gisteren, dat op 8 oktober cocaïne is onderschept.

Maar, het komt zowel in Nederland als België voor dat de autoriteiten in het belang van lopend onderzoek onderscheppingen van drugs enige tijd stilhouden en of zelfs geheel niet naar buiten brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten