woensdag 23 oktober 2019

PRO: ‘Berichtgeving over schorsing advocate Nibte is opgeklopt en sensatie gestuurd’

'Berichtgeving wellicht bedoeld als sensatienieuws om het bereik te vergroten...'

'... of de publieke opinie te manipuleren'


De nieuwsfeiten over de schorsing van advocate Joan Nibte zijn in bepaalde berichten opgeklopt, wellicht bedoeld als sensatienieuws om het bereik te vergroten of de publieke opinie te manipuleren. Dat is de strekking van een verklaring die Nibte’s partij PRO vanmorgen, woensdag 23 oktober 2019, heeft uitgebracht, aldus Waterkant.net.

Nibte is behalve advocate ook vicevoorzitster en politiek leidster van de in januari 2018 opgerichte politieke partij, de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO). Ze maakte gisteren zelf bekend dat zij door het Tuchtcollege in Suriname geschorst is voor 3 maanden en dat ze tegen deze beslissing in Hoger beroep gaat. Een specifieke reden voor de schorsing werd niet gegeven en al gauw deden allerlei berichten de ronde.

Zo verscheen op de site Suriname Herald vandaag dit uitgebreid artikel, waarin een cliënt van Nibte in detail beweert wat er aan de hand zou zijn en aangeeft, dat hij zou worden afgeperst door haar, voor een honorarium van Srd 290.000 waar vooraf geen afspraken over zouden zijn gemaakt.

'Het procesteam van mevrouw Nibte zal uit respect voor de aanhangige procedure in hoger beroep en ter waarborging van alle betrokkenen niet in details van het geschil treden. Echter dient weerlegt te worden, dat sprake zou zijn van ‘afpersing’, hetgeen niet aan de orde is en evenmin een civiele term betreft. Het woordgebruik lijkt bewust erop gericht het tucht en civielrechtelijk geschil te criminaliseren. Er is nimmer sprake geweest van enig strafbaar handelen of onderzoek naar mr. Nibte in die sfeer', aldus PRO.


'Voorts worden bewust bedragen gepubliceerd die nader sensatie gestuurd zijn. Aan de orde is een discussie over percentages. Advocaten kunnen onafhankelijk verklaren dat van exces geen sprake is in die zin. Mr. Nibte is niet het onderwerp van meerdere klachten, doch buiten dit geschil om al bijna twee decennia klachtvrij. Berichtgeving omtrent de voorwaardelijke maatregel aan mr. Joan Nibte is helaas gesensationaliseerd in bepaalde berichten. Zij heeft dan ook het volste vertrouwen, dat de voorwaardelijke maatregel in hoger beroep teruggedraaid wordt', aldus PRO in haar verklaring

Geen opmerkingen:

Een reactie posten