woensdag 23 oktober 2019

Bouterse: 'Reactie ABOP-ondervoorzitter op mijn ontmoeting met Brunswijk beneden de maat'

'De BEP is de partner van de NDP en heeft ook aangetoond trouw te zijn'

'Mensen als Bordo denken als de oude politiek'


President Desi Bouterse, tevens voorzitter van de NDP, vindt dat ook met de grootste politieke tegenstanders om de tafel kan worden gezeten als het gaat om ontwikkeling van het land. Hij vindt de reactie van de ondervoorzitter van de ABOP, Joël 'Bordo' Martinus op Starnieuws over de ontmoeting die hij zondag met Ronnie Brunswijk had, beneden de maat. 

In gesprek met presentator Clifton Limburg zei Bouterse in Bakana Tori op staatszender SRS dinsdagmiddag 22 oktober 2019, dat Brunswijk ettelijke malen duidelijk heeft gemaakt, dat de ABOP niet zal samenwerken met de NDP, aldus Starnieuws.

Bouterse maakte duidelijk, dat het zijn initiatief was om een gesprek met Brunswijk te hebben over de ontwikkeling van Moengo. Er worden verschillende projecten uitgevoerd in Moengo en het was goed om daarover met Brunswijk te praten. Het was ook een goed gesprek, zei de president.

Hij deelde mee dat de BEP de partner is van de NDP en ook aangetoond heeft trouw te zijn. In de nabije toekomst zal ook met de BEP worden samengewerkt.

De president merkte op, dat Brunswijk naast politicus ook ondernemer is. Hij heeft erover geklaagd problemen te ondervinden. Bouterse wilde weten wat de problemen zijn die de ondernemer ervaart, ook al is hij politiek andersdenkende. Waar hij ondersteunend kan zijn, zal hij dat zeker doen om ondernemerschap bij te staan, 'want ik ben geen president van de NDP, maar van het land'.

Bouterse vindt het erg dat mensen meer van maken van het gesprek en mensen als 'Bordo' denken als de oude politiek. 'Bordo no habi furu verstan, un no kan neem a man kwalijk.'

Hij zei dat het probleem is, dat meer mensen zo denken, terwijl Brunswijk heel nuchter en correct heeft uitgelegd hoe het gesprek is verlopen. Bouterse wil zichh niet bemoeien met interne aangelegenheden van de ABOP over hoe hij met 'Bordo' deze zaak zal bespreken. 'Wij hebben geen vijanden in de politiek. Onze enige vijand is de armoede.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten