donderdag 17 oktober 2019

Isla-personeel, Curaçao, legt het werk neer

Partijen werken aan ‘oplossing’ derdenbeslag 


Vakbonden Apri en PWFC hebben gisteren namens het personeel van de raffinaderij een tweetal eisen neergelegd bij de regering: om het derdenbeslag van Refineria di Kòrsou (RdK) op gelden van Aqualectra bestemd voor Isla op te heffen en om te voorkomen dat RdK in de toekomst weer een soortgelijk beslag legt. Zolang er geen uitsluitsel is over deze eisen, gaat het Isla-personeel niet aan het werk. Dat zegt Apri-voorzitter Gherrel Remilia vandaag, donderdag 17 oktober 2019, in het Antilliaans Dagblad

Het personeel had gisteren al het werk neergelegd en ook vanochtend verzamelde het zich om acht uur bij de sede van PWFC in afwachting van een reactie van de regering.

De vakbondsleiders - naast Remilia ook Angelo Meyer namens PWFC - werden gisteren in Fòrti ontvangen door de ministers Quincy Girigorie van Justitie - die door afwezigheid van premier Eugene Rhuggenaath zijn post waarneemt - en Giselle Mc William van Economische Ontwikkeling. Daarna volgde een urenlange bespreking tussen de regering en vertegenwoordigers van Aqualectra, RdK en Isla, waarbij de opties werden bestudeerd.

Van uitsluitsel was gisteren echter geen sprake en vanochtend wordt de vergadering tussen partijen voortgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten