vrijdag 13 september 2019

Zeker elf mensen gedood bij brand in een ziekenhuis in Rio de Janeiro, Brazilië

Brand in privé Badim-ziekenhuis veroorzaakt door kortsluiting in generator


Een brand in een Braziliaans ziekenhuis heeft donderdagavond 1 september 2019 het leven gekost van minstens 11 mensen. Patiënten uit het privé Badim-ziekenhuis in het noorden van Rio de Janeiro werden geëvacueerd, omdat zich donderdagavond dikke rook door het gebouw verspreidde. 

Mensen op brancards vulden de trottoirs van de omliggende straten, voordat ze naar een alternatieve locatie werden verplaatst. Sommige patiënten waren op de intensive care geweest.



Een vrouw vertelde de O'Globo nieuwssite, dat haar 77-jarige vader zijn eigen weg uit zijn kamer zocht, maar medische apparatuur - een neurostimulator - achter zich moest laten. 'Het is een apparaat waar hij van afhankelijk is om te kunnen leven... We vroegen een brandweerman om het te gaan halen, zonder dit apparaat zal hij niet leven. Als ik daar binnen zou kunnen komen, zou ik het zelf halen.'


Een getuige, Fatima Chavier, vertelde persbureau Reuters, dat het een paniekscène was toen de patiënten op brandweer wachtten. 'Veel mensen wilden uit het ziekenhuisgebouw springen... Er was veel rook, veel mensen gilden.'

Brandweerlieden kwamen ter plaatse net voor zes uur 's avonds lokale tijd aan en de brand was volgens lokale media twee uur later onder controle.


Er is een onderzoek aan de gang. Het management van het ziekenhuis zei, dat ze geloven dat het werd veroorzaakt door kortsluiting in een generator.



(Suriname Mirror/O'Globo/El Pais Brasil/BBC/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten