vrijdag 13 september 2019

Minister Hoefdraad waarschuwt zoveelste keer voor nep-accounts op Facebook

Waarschuwingen zetten geen zoden aan de dijk zolang FB-gebruikers hun verstand niet gebruiken


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën waarschuwt opnieuw voor oplichters die achter een nep Facebook-profiel 'Gillmore Hoefdraad' zitten. Dit profiel blijkt reeds enige tijd actief. Maar, het gaat om meerdere nep-profielen:


De minister zegt vandaag, vrijdag 13 september 2019, tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat dit iets is dat continu gebeurt, maar dat hij ook al veel voorlichting heeft gegeven.

'De minister van Financiën doet geen zaken over financiële issues via het internet of social media. Het kan niet, het mag niet', aldus Hoefdraad. Hij waarschuwt de samenleving niet te trappen in oproepen die onder zijn naam op social media worden gedaan voor het aangaan van leningen of andere financiële handelingen. 'Ook een familielid van mij is erin geluisd', zegt de bewindsman tegen het NII.

'Deze mensen zijn oplichters, men moet zich niet laten pakken', zegt hij.  Hoefdraad drukt de samenleving op het hart dat hij met niemand contact zoekt via social media noch financiële voorstellen doet. Hij geeft ook geen enkele financiële garantie en bediscussieert geen leningen via het internet.

Overigens vermeldt hij niet wat de regering doet richting Facebook om de nep-profielen te verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten