vrijdag 13 september 2019

Selikor en X-team politie Curaçao gaan intensieve controles verrichten op illegale vuilstort

Selikor hoopt meer bewustzijn te creëren over belang van schoon milieu


Selikor gaat samen met het X-team en de politie intensieve controles verrichten op illegale vuilstort. Dat heeft Selikor gisteren bekendgemaakt, aldus vandaag, vrijdag 13 september 2019, het Antilliaans Dagblad. Op deze wijze hoopt Selikor meer bewustzijn te creëren binnen de gemeenschap over het belang van een schoon milieu. 

Selikor geeft aan al langere tijd in de media kennis te hebben genomen van de illegale vuilstort bij Dam Pretu. 'De omgeving wordt regelmatig schoongemaakt, maar toch gaat het illegaal dumpen van vuil door. Dit en andere illegale vuilstorten moeten stoppen.'

De controles houden in dat vuiltransporteurs voortaan moeten kunnen bewijzen waar het vuil vandaan komt. Dit kan door een eigen bewijs te laten tekenen door de opdrachtgever.

Ook bij Selikor zijn deze bewijzen beschikbaar. Met dit formulier kan de transporteur aantonen waar het vuil vandaan komt en wie de eigenaar en dus opdrachtgever is. Door het bewijs te tekenen, verklaart de opdrachtgever dat hij verantwoordelijk is voor de kosten voor de stort bij de landfill of vuilstort bij Koraal Specht. Het formulier moet volledig en juist ingevuld worden en vergezeld gaan met een kopie van het identiteitsbewijs van de opdrachtgever.

Elke transporteur die vanaf nu niet in het bezit is van zo’n bewijs, wordt op dat moment door de politie of het X-team van een formulier voorzien dat ter plaatse moet worden ingevuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten