maandag 23 september 2019

Winkelier lost schot met vuurwapen nadat 15-jarige jongen hem met mes bedreigde

De Ware Tijd slaat plank mis met artikel over schietincident


Een 15-jarige jongen is gisteren in zijn rechteronderbeen geraakt door een kogel, nadat hij een winkelier met een mes zou hebben bedreigd en de winkelier een schot loste met zijn vuistvuurwapen. Dat heeft het Korps Politie Suriname maandag 23 september 2019 bekend gemaakt. 

Uit onderzoek van de politie is naar voren gekomen, dat de 15-jarige D.S. zich in de winkel bevond. De winkelier vond S. verdacht doen en joeg hem uit de winkel. Buiten de winkel haalde de jongen een mes te voorschijn waarmee hij de winkelier bedreigde. De winkelier haalde op zijn beurt zijn vuistvuurwapen tevoorschijn en loste daarmee een schot op de stenenvloer in de beurt van S.

De kogel of een deel daarvan ketste af tegen de vloer en kwam in het rechteronderbeen van S. terecht.

De politie van het bureau Latour kreeg de melding dat een schietincident had plaatsgevonden bij een winkelpand in hun verzorgingsgebied. Agenten gingen ter plaatse voor onderzoek en troffen de 15-jarige S. aan met een schotwond in zijn rechteronderbeen. Hij werd per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp voor het verkrijgen van medische hulp.

Het vuistvuurwapen, dat de winkelier legaal onder zich heeft, is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Hangende het onderzoek is de 45-jarige winkelier in verzekering gesteld.

De Ware Tijd berichtte eerder vandaag, dat een 13-jarige jongen per ongeluk zou zijn geraakt door een afketsende kogel.

Media in Suriname berichten te vaak, te snel over misdrijven, ongelukken, enzovoorts zich vooral baserend op - onbetrouwbare - verklaringen van omstanders, getuigen, zonder informatie eerst te verifiëren  bij de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten